Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Možná se někdo diví, ale určitě se nikdo nedivý...

0 0
možnosti
VH

Jenom drobnost: představa, že stačí investiční pobídka a průmyslová zóna (několik jich v ČR zarůstá trávou) je velice hloupá. Stejně jako představa, že jsou investiční pobídky schválně dávány do bohatých regiónů. Je to naopak - nejdřív si investor vybere rajon případné investice a teprve pak se mluví o pobídkách. A vybere si rajon, kde může očekávat pracovní sílu pro něj nezbytné kvalifikace.

2 0
možnosti
MP

Jenom drobnost: nikdy jsem neřekl, že jsou investiční pobídky schválně dávány do bohatých regionů. Řekl jsem, že tu není aktivní politika v tom směru dělat něco s tím trendem, že jsou investiční pobídky pouze třešničkou na dortu pro investora. A ve své podstatě mají minimální vliv na to, jestli se investice u nás vůbec uskuteční. Dělal jsem na to studii a z průzkumu mezi investory, kteří dostali investiční pobídky vyplynulo, že zhruba 80% investic, které vznikly pomoci IP, by v ČR stejně vznikly (ať už ve stejné nebo menší míře). Tam kde mají IP vliv jsou investice typu Greenfields, tam z mého výzkumu vyšlo, že hrají opravdu roli. A to v závislosti na tom, že IP nabízejí i okolní země. Ovšem na to, abychom rychleji dostali investora do dané lokality (a to reaguji na nápady jak nynější vlády, tak levice) potřebujeme mimo jiné připravenou zónu, na které může investor ihned začít stavět. Což je pro něj také velice lákavé. Například Poláci mají již v systému inv. pobídek speciální ekonomické zóny (a s tím spojené další výhody), kterými se snaží investora dostat do právě potřebných regionů. Taková to aktivní politika zde bohužel chybí. Jsme rádi za každého investora a je nám jedno kam.

0 1
možnosti
Foto

Nejúsměvnější jsou ovšem reakce politiků  z řad ČSSD. Jsem zvědav zda paní poslankyně za KSČM  bude doopravdy požadovat prověření smluv při prodeji státního podílu v OKD vládou ČSSD se zaměřením na to, zda je tam nějak ošetřeno jak se majitel o podíl bude starat. Alespoň tak nějak vyzněl její rozhovor na čt-24.

5 0
možnosti
LH

Tak jste si plivl na ODS a teď napište článek na téma jak krajští hejtmani ( mimochodem z ČSSD) se starali o problémy ve svých regionech;-D

8 1
možnosti
VS

To nemůže, vždyť budou volby a třeba čeká také na nějaké (i to sebemenší) korýtkoRv;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Komentuji události kolem sebe.

Seznam rubrik