Akce Kristýna Kočí II.

Nahrávání, sledování, vyhrožování, vydírání, uplácení, soudy, rozsudky, obviňování. To jsou specifika jedné z vládních stran, která se přelévají až na půdu vládní koalice. Jen jsme si pár dnů odpočinuli od jedné vládní krize, v pořádí už snad 56, máme tu další. Koalice nás prostě nenechá odpočinout! Show must go on!

Další část reality show jménem Věci veřejné pokračuje. V posledních minutách jsme svědky štěpení této strany. Karolína Peak odchází a s ní i další poslanci této tragikomediální parlamentní strany. Opravdu je potřeba, abychom sledovali přetrvávající agonii a trápení této vlády? Jen co jsme přežili soud s faktickým šéfem VV, nyní je tu další problém.

Dle mého názoru musela mít Karolína Peak svůj krok prodiskutovaný minimálně s premiérem Nečasem. Něco takového, bez podpory z venčí, by totiž udělal jen naprostý sebevrah. Vyvstává zde proto otázka, do jaké míry jsme opět svědky štěpení VV na popud koaličních partnerů a do jaké míry je to opravdová sebereflexe Karolíny Peak. Vyjádření premiéra zní, že něco takového "tušil". Nechce se mi spekulovat, do jaké míry to tušil a do jaké míry tomu pomohl. Ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby v následujících dnech nová platforma Karolíny Peak přešla pod křídla některé z vládních stran.

A jak chce tato vláda vládnout? Na stojedničkovém půdorysu ODS, TOP09 a platforma KP? Nebo budou sedět ve stejné vládě ODS, TOP09, platforma a VV? Volič musí už jen žasnout, co se před jeho očima děje.

Máme to opravdu za potřebí? Není opravdu lepší vyvolání předčasných voleb? Volič by to jistě ocenil. Prostě znovu rozdat karty a nesledovat tohle tragikomické divadlo se smutným koncem. Jinak to podle mě stejně dopadnout nemůže a zbytečně to trápení prodlužujeme. Pacient se trápí a smrt je neodvratitelná, proč ho tedy udržovat při životě?!

Autor: Michal Pícl | úterý 17.4.2012 19:43 | karma článku: 19,01 | přečteno: 2810x
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Komentuji události kolem sebe.

Seznam rubrik