Michal Pícl

Průšvih jménem Parkanová

19. 06. 2012 8:34:17
TOP 09 byla do nedávna poslední parlamentní stranou, na jejíchž zádech nebyla žádná nálepka korupčního skandálu. Nyní však čelí daleko rozsáhlejšímu a dražšímu skandálu, než slavná aféra s krabicovou sedmičkou. Minulý týden požádala police Poslaneckou sněmovnu, aby vydala k trestnímu stíhání exministryni obrany Vlastu Parkanovou, kvůli předraženým nákupům dopravních letounů CASA za 658 milionů korun. To, co potom následovalo, nemá opravdu v moderní společnosti obdoby.

TOP 09 se ihned začala stavět do role ublížené strany, jejíž spolustraník přeci nic závažného neudělal. Předseda vlády Nečas obvinil policii, že žádný plukovník nebude rozhodovat o složení jeho vlády. Ministr Kalousek se opět pasoval do role všeznala, který může být policistou, obhájcem, soudcem a rovnou odsoudil případ za nesmyslný a ministr Schwarzenberg všemu nasadil pomyslnou korunku, když řekl, že Parkanovou nikdo nechytil se sedmičkou, takže vlastně vůbec o nic nejde.

A já se ptám, opravdu je tento přístup normální? A proč se ministr Kalousek tak vehementně snaží hájit Vlastu Parkanovou? Není to proto, že je možná do případu prostřednictvím svého známého pana Hávy také nějakým způsobem zapleten? Nebojí se pan Kalousek například toho, že by Vlasta Parkanová promluvila? Je jen málo žen v české politice, které neřídí vlivnější muži a paní Parkanová mi přijde jako právě ten případ řízené střely. Možná jí ale jen křivdím. Možná jen Vlastě Parkanové chybí taková ta přirozená lidská inteligence. Takový ten selský rozum. Ono přeci když všichni okolo vás křičí, že je nákup předražen a že to spíše vypadá jako zlodějna roku, tak vás asi musí přirozeně napadnout, že možná není vše úplně v pořádku.

Nejspíš to ale podle výroků vládních politiků vypadá, že banda policejních plukovníčků nedělá svou práci pořádně. Že asi nevědí, proč žádají o vydání nějakého poslance. Už jen to, že si vůbec dovolili zažádat o vydání místopředsedkyně vlády, se sami dopustili toho největšího zločinu. Členka vlády přeci nemůže být obviněna.

Jsem rád, že v poslanecké sněmovně sedí mnoho takto erudovaných poslanců, kteří rovnou vyřeší ten sebekomplikovanější případ, obhájí obviněného a vydají rozsudek. Můžeme proto rovnou zrušit policii a soudy. Poslanci nám jen můžou ukazovat, koho vsadit do vězení a koho nikoliv. A navíc když budete tak šikovní, že vás u toho nechytnou se sedmičkou v krabici, tak se to zřejmě dokonce i může.

Autor: Michal Pícl | karma: 36.29 | přečteno: 2497 ×
Poslední články autora