Mnoho povyku pro Pospíšila

Už je to několik dní, co byl odvolán ministr Pospíšil. Ministr, který byl hned po svém odvolání pasován do role politické oběti. Ministr, který byl po svém odvolání pasován do role jediného ministra bojujícího proti korupci.

Tato agonie i po uplynulé době neutichá a já se ptám, je to opravdu oprávněné? Cožpak lidé už nevědí, že je Pospíšil místopředsedou ODS? Že je tudíž součástí nejvyššího vedení uskupení, které v dnešní době valná většina občanů nazývá jako mafiánské? Cožpak lidé už nevědí, že nejbližším spolupracovníkem pana Pospíšila je pan Jurečko? Člověk, kterého Plzeň označuje jako toho, který tahá za tamní nitky? Člověk, kterého se mnoho lidí nebojí označit jako plzeňského "mafiána"! A tím, že se s ním pan Pospíšil tzv. paktuje, dává opět najevo, že je součástí této kultury. Pospíšil není dle mého názoru vůbec tak "čistý" jak si většina národa myslí. Proč se například demonstrovalo za odstoupení Pospíšila v Praze a Plzeň, která je jeho domovinou, mlčí?

Další věcí je také jeho případné odvolání kvůli tomu, že chtěl jmenovat paní Bradáčovou vrchní pražskou žalobkyní. Tomuto kroku opravdu tleskám. Nechtěl bych nikterak křivdit paní Bradáčové a nejsem také žádným příznivcem konspiračních teorií. Na druhou stranu něco o jmenování paní Bradáčové vrchní pražskou žalobkyní jsem už někde něco zaslechl. Ano, David Rath o tomto kroku přeci mluvil v poslanecké sněmovně! Nijak nezpochybňuji zatčení Davida Ratha a pokud běhal po ulici s krabicí se sedmi miliony, tak ať tuto skutečnost obhájí před nezávislým soudem. Avšak tento selektivní výběr, tato selektivní spravedlnost, kdy žena Ústecka "zabásne" velkou rybu ze Středních Čech a dostane za to odměnu, mi nepřijde vůbec náhodná. Především v České republice, kde běhají daleko větší ryby a kradou se daleko větší peníze.

Je na každém z nás, aby si udělal obrázek o tom, zda je Pospíšil opravdovým bojovníkem proti korupci, či zda je jen součástí mocenského kolotoče, kde se prostě v daný moment víc hodí Blažek, protože holt má víc stranických hlasů a s tím se prostě musí svět poprat. Na druhou stranu, pokud je někdo ve vedení s lidmi jako jsou Drobil, či Vondra a veřejně proti tomu neprotestuje, není pro mě bojovník proti korupci, ale je pro mě součástí korupce a celého prohnilého systému!

Autor: Michal Pícl | čtvrtek 5.7.2012 15:35 | karma článku: 20,72 | přečteno: 1046x
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Komentuji události kolem sebe.

Seznam rubrik