Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

6. 7. 2012 10:14
Ten povyk není ani tolik kvůli panu Pospíšilovi

Ten povyk je kolem neuvěřitelné rychlosti a utajení celého kroku. Ten povyk vyvolávají otázky kolem některých neobvyklostí při odvolávání:  -  ač je pan Pospíšil významným členem ODS, nebylo předem jeho odvolání konzultováno ve Výkonné radě, jak je v jiných případech zcela obvyklé (bylo nutné před ministrem utajit? proč?);   - veleslušný pan premiér nepovažoval za vhodné učinit krok minimální slušnosti: předem s odvolávaným odvolání projednat (to by třeba ministr učinil nežádoucí kroky /a navýšení peněz pro MS to být nemohlo/);   -  prezident (na rozdíl od všech ostatních případů odvolání ministrů) měl čas ihned a souhlasil bez obvyklého rozmýšlení (nebezpečí z prodlení).

   Víte, pane Pícle, já obecně nevěřím spikleneckým teoriím. Tady se mně však vnucuje:

čemu bylo třeba tak rychle a v konspiraci zabránit?

   Prohlášení nového ministra nám dalo odpověď: Nebude to nejvyšší státní zástupe, kdo bude rozhodovat o personáliích (ODS tomu zřejmě říká odpolitizování stát. zastupitelství).

0 0
možnosti

Stará kára

6. 7. 2012 10:17
Re: Ten povyk není ani tolik kvůli panu Pospíšilovi

Aby bylo jasné: Nejde o Pospíšila, ani o Bradáčovou.  Jde o právo strany (a vlády /tochu/) určovat, kdo bude v nejvyšších funkcí na NSZ a na VSZ.  Musí to být vhodní zametači.

  První, čeho musí být dosaženo: znechutit Zemana až k rezignaci. Teprve pak bude cesta volná.

0 0
možnosti

jáša

5. 7. 2012 17:57
Autore,v tom s Vámi souhlasím ,

že kolem Pospíšila se vede mnoho řečí . Mně to přijde, jako kdyby vládní, zlodějská Nečasova kamarila měla za pomocí skorumpováných novínářů něco zakrýt a jedním vrzem okrášlit Pospíšila pro krajské volby co by hrdinu vhodného na Plzeňského hejtmana. Jelikož na poslední konferenci ODS bylo přijato stanovisko, že je nutno ČSSD vyfouknout co nejvíc hejtmanů , tak tato hra úplně parádně pro tento záměr sedí. Blažek má silné vazby na brněnské kmotry , což je plus pro Nečase. Takže vážení - všechno se vším souvisí!!!!!

1 0
možnosti

zberanek

5. 7. 2012 16:50
Co věta, to ----- (musím být slušný)

Co tímto skoro článkem chtěl autor říci, jednoduchá odpověď zní - NIC. Tedy raději neměl nic psát.

1 0
možnosti

jirka1965

5. 7. 2012 16:37
Cápu, že bráníte svého premiéra,

ale něco k článku. Domovina pana Pospíšila nedemonstruje, ale rozhodně nemlčí, navíc ona koná - pan Pospíšil se ze dne na den stal lídrem kandidátky ODS do krajských voleb. To Vám nepřipadá jako projev obrovské loajality vůči vyhozenému ministrovi?

0 0
možnosti

Gašpo_3

5. 7. 2012 16:13
Takže čo chcel autor povedať?

"Hurá, Blažek je ten správny blanický rytíř! "

Takto ste to myslel?

Panáčik zlatý, to si to vykladáte špatne. Tu nejde o obhajobu Pospíšila, nestojí to dokonca ani na menovaní Bradáčovej. Mimochodom Vaše spochybňovanie jej osoby vnáša otázku, či viete o niekom lepšom. Vy ste skor taký ten ksichtík, ktorému nie je nič dobré, ale zároveň nevie čo chce, že? Alebo tu okľukou hájite Nečase?

A o čo teda ide?

O podobu zákona o štátnych zastupiteľstvách. Snaha "modifikovať" ho do podoby, aby Zeman nebol schopný odfiltrovať politický vplyv na otváranie káuz. Takže asi budete spokojný ak sa im to podarí, rozumiem tomu dobre?

1 0
možnosti

racek612

5. 7. 2012 16:09
Oblíbenec?

Je  velmi  zábavné  sledovat  jak  se  může  ministr, který  neviditelně  působil  v  obouch  vládách  Mirka  Topolánka  a  je  spoluzodpovědný  za  různé  podivné  a  prodělečné  státní  zakázky, vyšvihnout  do  čela  žebříčků  popularity...jak  je  vidět dobrý  mediální  poradce  stačí  k  vytvoření  mediálního  protikorupčního  hrdiny...je  to  vlastně  velmi  dobrý  vtip, který  bohužel  není  k  smíchu....

3 0
možnosti

rodd

5. 7. 2012 16:01
Myslím si

že osobnost a zásluhy pana Pospíšila jsou zde spíše zástupné, to podstatné je v tom ,jak se začaly "uvolňovat" ledy kolem nedotknutelnosti mocných a jak hluboko je zakořeněný styl bratrství těchto mocných, nejen v politice, ale také justici a státních úřadech. Je potřeba připomenout celý příběh, šok v podobě zatčení pana Rátha, Kalouskovo šílenství kolem vydání paní Parkanové  ... . V tomto světle pan Pospíšil hraje trochu jinou úlohu a to že je momentállně vystaven úvahám redaktorů medií a přes něj se i hodnotí fatální stav úpadku našeho absurdistánu.Obnažuje vlastně onu strukturu ... .

2 0
možnosti

winston.smith@angsoc.com

5. 7. 2012 15:50
Pospíšil byl hlavně součástí justiční mafie

Takže ano, souhlasím. Je opravdu grotesktní, když nyní zmatená společnost z tohoto zametače dělá jediného čistého. Je však pravdou, že v Nečasově vládě už působil o moc lepším dojmem a ve srovnání s lidmi jako Drobil, Kalousek, Bárta, Drábek atd. i jako pan Poctivost sama...

0 0
možnosti

pipina z las vegas

5. 7. 2012 15:40
Přesné, naprosto přesné.

Obětní beránek, ze kterého dělat hrdinu je komediální...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS